Zapojit do akce italský olivový olej, toť téma nejen pro špagety

Pokud máte rádi italskou trikoloru a nedáte dopustit na zemi, kde je spěch vulgaritou a poklidný běh života bez stresu a neskutečného shonu naopak samozřejmost, určitě jste si zamilovali také zdejší kuchyni. V souvislosti s Itálií známe spoustu klasických surovin, jako jsou těstoviny a rajčata. Ale pozor, při řešení historických souvislostí se dozvíme, že olivový olej vládl pod Alpami mnohem dříve, když ještě krvavě rudá rajčátka odpočívala za Atlantikem a čekala na svou velkou chvilku, která přišla až v pokročilém novověku. Představme si nyní oblíbené italské recepty, jsou zajímavou inspirací!

Jednoduché jídlo pro nedělní odpoledne

Je výborný do kombinace s řadou různých pokrmů, nedá se na něm najít žádná chybička. Přivoníte si a propadnete mu hned záhy, takový je italský olivový olej! Trochu na lžičku, ale také do různých jídel. Mezi prvními recepty, které určitě zkusíte, když se vydáte do italské kuchyně, mohou být například špagety aglio olio e peperoncino. Na první pohled vypadá postup velmi jednoduše, ale právě v tom tkví jeho síla. Lehký oběd na letní měsíce, který výborně chutná a potrvá vám jen chvilku. Proč trávit celé odpoledne se zástěrou kolem pasu? Jasně, přesně tak. Špagety, česnek, chilli paprička a extra panenský olivový olej, víc toho mít nemusíte. Červencové a srpnové dny si musíte užít, stravování tak musí být jednodušší a lehčí!

Přečtěte si:  Proč si vybrat pletací a háčkovací příze od Propleta.cz

Nápad číslo dvě? Ale jistě, nabídneme vám ještě něco zajímavého. Jsou oblíbené hlavně na italském jihu, špagety Carbonara totiž bývaly jídlem chudých. A není divu, příprava je jednoduchá a surovin třeba jenom pár! Sušená slanina, vajíčka, špagety, česnek, koření a tvrdý ovčí sýr, to je celá věda. Nu a samozřejmě, extra panenský olivový olej z olivum.cz pomůže dostat tento recept ještě o pár úrovní výše. Kdo si chce opravdu pochutnat?

Přidej komentář

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search