Jak uspořádat parádní zimní venkovní akci? Stačí dobrá příprava a zábava může začít!

Americký rapper André Benjamin jednou prohlásil, že „můžete naplánovat hezký piknik, ale nemůžete předpovídat počasí.“ Právě tímto citátem se musí řídit všichni organizátoři venkovních akcí nehledě na roční období. Výtečnou venkovní oslavu je možné uspořádat v létě i v zimě, vždy je ale nutná dostatečná příprava, která zohlední proměnlivost počasí. Jakých pravidel se držet při plánování zimní nebo jarní venkovní akce a čeho je lepší se vyvarovat, aby účastníci odcházeli plni nadšení?

Zázemí jako nutnost

V letních měsících stačí otřít gril, rozžhavit dřevěné uhlí a nanosit jídlo a pití a oslava na zahradě může začít. V sychravém počasí je nutností příprava předem včetně zajištění kvalitního zázemí, které ochrání hosty od nepřízně počasí, chladu a deště. Nejsnazší variantou je využití pronájmu party stanů a vypůjčit si odpovídající stan. Klasický nůžkový stan s vnitřním prostorem až osmnáct metrů čtverečních je možné opláštit, je proto optimální pro použití na oslavy narozenin nebo u jiné rodinné příležitosti.

Stan včetně jídelny a posezení

Další možností je postavení velkého trubkového stanu, který nabízí komfort až pro tři stovky sedících osob, což je ideální pro velké svatební veselí nebo firemní akce. Vnitřní uspořádání stanu je vhodné jako společenská místnost s parketem nebo poslouží jako jídelna s kuchyní pro cateringovou společnost. Pro akce s více než 30 účastníky je občerstvení na klíč nutností, protože pro větší množství lidí není možné zajistit jídlo a pití svépomocí. Není ale od věci postarat se o doprovodné možnosti, jako jsou ohýnek venku nebo bar s teplými nápoji.

Přečtěte si:  Kamerové systémy: jak dokáží ochránit rodinné domy, ale i firemní prostory?

Nápoje pro zahřátí

Pivo je tuzemská klasika, ale od podzimu do jara jistě pozvané hosty potěší teplé nápoje, které se mohou servírovat na baru. Samozřejmostí jsou různé druhy kávy nebo čaje, do kterých se mohou přidat různé alkoholické nápoje, jako jsou rum nebo griotka. Neméně oblíbené jsou také nealkoholické či alkoholické punče a domácí pečené čaje. Dámy jistě nepohrdnou svařeným vínem v bílé i červené variantě, muži zase grogem. A co teprve horká whisky Hot Toddy, teplý cider, pověstné Bombardino nebo punč s Becherovkou?

Přidej komentář

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search