Starý vrak můžete nabídnout do výkupu. Prodat však můžete i samotný katalyzátor

Starý vrak je nutné v každém případě ekologicky zlikvidovat, k čemuž je však třeba přivolat profesionální firmu. Ta vám může i za zcela nepojízdný automobil vyplatit i nemalou částku, kterou přispějete alespoň trochu do svého rodinného rozpočtu. Do výkupu můžete nabídnout i běžné katalyzátory, za které vám firmy také rády zaplatí.

Bez ekologické registrace nelze automobil odhlásit

Jestliže vlastníte vůz, který je již nepojízdný, nebo dokonce havarovaný, nevyhnete se jeho likvidaci. Ta musí být ekologická, což vám doloží specializovaná firma prostřednictvím potvrzení. Bez něj totiž není možné automobil legálně odhlásit z registru vozidel. Běžně vám ekologická likvidace zabere jen pár minut, přičemž o zbytek náležitostí se postará zmíněná firma.

Pro výkup autovraků budete potřebovat především doklad své totožnosti a také velký technický průkaz vozidla, které firma potřebuje k zajištění likvidace. V případech, kdy chcete vůz zlikvidovat a nejste jeho vlastníkem, budete potřebovat i plnou moc od majitele. Samotný výkup probíhá u každé firmy různě, přičemž ne vždy je samozřejmostí doprava zdarma.

Výkupy mají zájem nejen o automobily, ale i katalyzátory

Výkupy mají zájem nejen o nepojízdné automobily, ale i katalyzátor v autě, za který vám vyplatí nemalé částky. S tou můžete počítat i u firmy Likvidace Vojkov, kde vám vyplatí za katalyzátory jedny z nejvyšších částek, jelikož spolupracuje přímo se zpracovatelem katalyzátorů, díky čemuž se nesnižuje cena provizemi jednotlivých zprostředkovatelů.

Přečtěte si:  Poradíme, jak koupit dálniční známku online

Firma nabízí také klasický výkup vozů, kdy do několika hodin pošle namísto zástupce, který zkontroluje stav vozu, navrhne vám cenu výkupu a v případě vašeho souhlasu vám předá smlouvu k odkupu. Následně vůz odveze a zajistí jeho ekologickou likvidaci – pokud budete mít zájem, může se společnost postarat i o odhlášení vozu, a to zdarma.

Přidej komentář

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search