Chemické WC: Praktické řešení pro každou situaci bez přístupu k vodovodu 

Chemická toaleta se vyznačuje tím, že používá chemické látky, které zabraňují bakteriálnímu rozkladu moči a výkalů a dezinfikují je. A jelikož chemické toalety mohou být provozovány bez připojení k vodě, jsou také skvělým řešením pro delší cesty nebo pobyt v přírodě.

Kde všude oceníte chemické WC

Chemické toalety jsou díky svému bezvodému provozu, přesněji řečeno nezávislosti na dodávkách vody, vhodné pro všechna místa, kde není k dispozici voda. To znamená, že je lze použít například na festivalech nebo během několikadenního kempování. Tento typ toalety se také používá v karavanech, izolovaných chatkách, na lodích nebo v jiných dopravních prostředcích.

Snadná údržba a pohodlí

Bez ohledu na model nebo místo použití jsou chemické toalety vždy založeny na stejném principu. Pevné a tekuté exkrementy se shromažďují společně v nádobě, do které se přidávají chemické látky. Ty mají potlačit přirozený bakteriální rozklad výkalů a zabránit tak vzniku nepříjemného zápachu.

Zároveň chemické látky působí jako dezinfekce a slouží k urychlení rozkladu moči, výkalů a přidaného toaletního papíru, což usnadňuje pozdější vyprazdňování sběrné nádoby.

Obvykle se používají chemické látky jako glutaraldehyd a kvartérní amonné kationty. Ty jsou všechny stejně účinné, převážně díky svému dezinfekčnímu účinku.

V zájmu zachování funkčnosti chemické toalety se také doporučuje ji po každém vyprázdnění vyčistit, mimo jiné proto, že součásti jsou navíc ovlivněny používáním agresivních chemických látek. Při čištění jednotky byste měli používat gumové rukavice, abyste zabránili zbytečnému kontaktu pokožky s hygienickými přísadami.

Přečtěte si:  Jak zajistit vašemu kávovaru dlouhou životnost? Jedině pravidelnými servisy od zkušených odborníků

Ekologické možnosti

Dnešní trh je plný také ekologických možností, jak chemickou toaletu čistitEkologické náplně účinně zajišťují čistotu WC, zabraňují vytváření plynů a dezinfikují a dezodorují celý obsah. Tento postup také umožňuje následné vyprázdnění toalety na hnojištích, kompostech, kompostárnách nebo v čistírnách odpadních vod.

Praktické, hygienické a pohodlné řešení kdykoliv a kdekoliv

Pohodlí

Asi největší výhodou chemických WC je pohodlí. Každá samostatná jednotka se skládá z toalety, splachovacího mechanismu, umyvadla, zásobníku na dezinfekci rukou a toaletního papíru a také z nádrže na odpad pod ní. To znamená, že toaletu není třeba připojovat k elektrické síti ani k přívodu vody, což z ní činí nejpohodlnější dostupnou variantu.

Přenosnost

Může se to zdát tak samozřejmé, že to není třeba zdůrazňovat, ale jednou z hlavních výhod chemických toalet je jejich přenosnost. Protože jsou vyrobeny z lehkých, ale odolných materiálů, lze s nimi snadno manévrovat na libovolné místo.

Hygiena

Další z výhod chemických toalet je skutečnost, že veškerý odpad, který jejich uživatelé vyprodukují, je rozložen a ošetřen chemickou kombinací určenou ke zmírnění zápachu.

Veškerý odpad vyprodukovaný uživateli těchto zařízení se ukládá do zásobní nádrže pod samotnou toaletou. Tím se odpad nejen rozdělí na kapaliny a pevné látky a usnadní se jeho likvidace, ale také se eliminuje nepříjemný zápach s ním spojený.

Přidej komentář

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search